joi, 1 decembrie 2011

ArhGORA comunitate culturala digitala de arhitectura si arte conexe



La 15 noiembrie 2011 a fost lansata versiunea BETA a portalului arhgora.ro

Scopul platformei ArhGORA este de a crea o comunitate a arhitectilor si a celor interesati din domeniile conexe, de a initia si sustine informarea, comunicarea si interactiunea in cadrul breslei.


Prin sectiunile propuse: publicatii, lucrari, profile, grupuri, video se creeaza o gama larga de tipuri si moduri de informare si comunicare. 














La sectiunea publicatii se pot descarca sau consulta carti, reviste, articole, cataloage, cursuri de specialitate , in functie de domeniul ales.
















La sectiunile lucrari si profile se pot descarca sau consulta proiecte detaliate dar si prezentarea birourilor de arhitectura din baza de date.
Grupurile se vor forma in functie de tipologia utilizatorilor inscrisi, in functie de temele de discutie abordate si de interesele comune ale utilizatorilor .




ArhGORA, asa cum ii spune si numele, se vrea o agora virtuala a celor care utilizeaza acest portal. Acesta este elementul care il diferentiaza de restul site-urilor de gen din tara: creearea unei COMUNITATI ArhGORA. Prin sectiunea my place puteti sa va inregistrati rapid si sa intrati astfel in acesta comunitate; veti putea comenta, interactiona cu ceilalti utilizatori, puteti sa va creati un profil, puteti incarca documente sau lucrari proprii.


















In perioada 2-14 decembrie 2011 are loc editia a 5-a a anualei timisorene de arhitectura a_ta2011.
Principalul canal de mediatizare online a evenimentului este ArhGORA.
Evenimentele din cadrul anualei a_ta2011 le gasiti aici.
Proiectele participante la a_ta2011 le gasiti aici.
Le puteti consulta, descarca si comenta aici.


























 
Fiind in stadiul de conceptie, orice alte idei pentru creearea acestei platforme virtuale cat mai complexe si adaptate tuturor nevoilor unei comunitatii digitale a arhitectilor sunt asteptate cu interes la adresa media@de-arhitectura.ro .

ArhGORA – comunitate culturală digitală de arhitectură și arte conexe” este un proiect cultural finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Initiatorul proiectului este s.c. Arhitekt Studio A s.r.l. (editor al revistei timisorene “de arhitectura “ si coorganizator al Anualei Timisorene de Arhitectura A_TA). Parteneri de proiect: Facultatea de Arhitectura din Timisoara din cadrul UPT, Filiala Nord Vest a Ordinului Arhitectilor din Romania, Filiala Bihor a Ordinului Arhitectilor din Romania, Filiala Teritoriala Sibiu - Valcea a Ordinului Arhitectilor din Romania.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu